Eindhoven, Etten-Leur, Waalwijk: - Schietincident, poging doodslag op echtpaar en diefstallen in Bureau Brabant

6 februari 2019 13:40
Bron: Politie.nl

Bureau Brabant besteedt maandag 11 februari 2019 onder meer aandacht aan een schietincident in Eindhoven en een poging doodslag op een echtpaar in Waalwijk. Ook komen diefstallen in respectievelijk Etten-Leur en Waalwijk aan bod.

Zeeland-West-Brabant
Man neergeschoten nabij het PSV stadion in Eindhoven
Op zaterdagavond 22 december 2018 werd voor café De Aftrap bij het PSV-stadion in Eindhoven een 50-jarige man mishandeld. Cafébezoekers zagen dat gebeuren en gingen er op af. Hierop vluchtten de daders van de mishandeling de Vonderweg op, achterna gezeten door meerdere cafébezoekers. Er viel een eerste schot, gelost door een van de drie vluchtende daders. Hierbij raakte nog niemand gewond.  Het  trio rende verder de Gagelstraat in. Daar werd nog een keer geschoten. Deze keer raakte de kogel een achtervolgende cafébezoeker in zijn been. De daders zijn daarop verdwenen.  Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis. Kort voor de mishandeling en de schietpartij werd een Volkswagen Polo geparkeerd in de Gagelstraat, waarvan de inzittende (n) mogelijk iets met de schietpartij te maken hadden.
Diefstal bankpas en pinnen daarmee in Etten-Leur
Op maandag 3 september 2018 omstreeks 13.40 uur werd de bankpas van een 86-jarige vrouw door een man gestolen terwijl zij pinde bij de RABO bank op de Korte Brugstraat in Etten-Leur. De dief leidde het slachtoffer af door te roepen dat de automaat defect was.  Ze vermoedde dat het pasje was ingeslikt. Later die dag bleek dat,nog voordat zij de pas kon blokkeren, er enkele honderden euro’s van haar rekening waren gestolen.
Diefstal van drie i-Phones in Waalwijk
Op dinsdag 6 november 2018 om 12.15 uur kwamen en twee mannen en twee jongedames binnen bij de T-Mobile winkel aan de Els. in Waalwijk. Een van hen leidde de verkoper af door een tablet los te trekken waardoor een alarm afging. Twee anderen trokken vervolgens drie mobiele telefoons los, waarna ze daarmee de winkel uitrenden. De winkelbediende rende ze achterna en zag nog dat ze op een parkeerplaats aan de Mr. van Coothstraat in een blauwe Volkswagen Passat stapten. De daders staan op beeld.
Poging tot doodslag op een echtpaar in Waalwijk
Een 42-jarige man en zijn 38-jarige vrouw werden dinsdag 4 december 2018 rond 20.10 uur bij hun woning aan de Prof. Piersonstraat in Waalwijk zwaar mishandeld.  Twee mannen belden aan en sloegen direct de vrouw die open deed in het gezicht. Haar man die op het lawaai afkwam werd meerdere keren met een ijzeren pijp of ploertendoder op het hoofd geslagen. Het echtpaar moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Er zijn beelden van de daders.

 
Uitzendingen
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.