Vijf mannen aangehouden na mishandeling en bedreiging badmeesters in Den Haag

Foto: politie.nl

2 mei 2019 13:36
Bron: Politie.nl

De politie heeft woensdagavond 1 mei in het Hofbad vijf mannen aangehouden die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling en bedreiging van meerdere badmeesters.

In het zwembad ontstond er rond 20.00 uur een vechtpartij waarbij ongeveer twintig personen betrokken waren. Bij deze vechtpartij is een badmeester gewond geraakt. Meerdere politie eenheden gingen ter plaatse. Ook is een van de badmeesters in het zwembad bedreigd met een mes. Na onderzoek waarbij ook surveillancehonden werden ingezet werd het mes aangetroffen en in beslag genomen voor onderzoek. Tijdens de vechtpartij waren veel bezoekers, waaronder kinderen, getuige van dit incident. De vijf mannen uit Den Haag zijn respectievelijk 22, 19, 18 (tweemaal) en 14 jaar oud. De badmeesters hebben inmiddels aangifte gedaan.

De mishandeling en bedreiging hebben een diepe indruk op de slachtoffers gemaakt. De badmeesters zorgen ervoor dat mensen veilig kunnen zwemmen. Dat juist zij zijn mishandeld en bedreigd zorgt voor verontwaardiging bij bezoekers en medewerkers van het zwembad en vele anderen. De politie, het Openbaar Ministerie en de Gemeente Den Haag kijken er zeer serieus naar en doen grondig onderzoek. De verdachten worden nu gehoord over hun mogelijke betrokkenheid. De Gemeente Den Haag heeft de betrokken medewerkers maatschappelijke hulp aangeboden.