Inbrekers slaan vaker toe in Anloo

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Anloo

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Anloo was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 2 keer raak, een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Anloo is dit jaar gestegen. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 2 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Drentse plaats. In dezelfde periode vorig jaar was dat er 1, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Drenthe staat de teller op 300. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 386, wat neerkomt op een daling van 22,3 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Anloo of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Anloo en provincie Drenthe, in het dossier Woninginbraken.