Woningen in Assen vaker doelwit van inbrekers

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Assen

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Assen op 47, een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Assen is dit jaar aanzienlijk gestegen. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 47 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Drentse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 32, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Drenthe noteerde een daling van 22,3 procent tot 300. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 386. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Assen of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Assen en provincie Drenthe, in het dossier Woninginbraken.