In Diever is dit jaar nog geen inbraak gemeld

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Diever

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Diever op 0, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Diever is dit jaar gedaald. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie nog geen enkele inbraak of -poging geregistreerd in de Drentse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 2, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Drenthe noteerde een daling van 22,3 procent tot 300. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 386. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Hoewel inbrekers Diever dus links lijken te laten liggen, wordt er op andere plekken wel degelijk ingebroken. Benieuwd waar? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Diever en provincie Drenthe, in het dossier Woninginbraken.