Twee doden door crash vliegtuigje in Oudemolen

21 juni 2019 15:19
Bron: Alarmeringen.nl/ANP

Bij de crash van een sportvliegtuigje bij het Brabantse Oudemolen vrijdag zijn de twee inzittenden om het leven gekomen.

Het vliegtuigje stortte neer nadat het in de lucht in botsing was gekomen met een ander sportvliegtuigje. Het andere vliegtuigje maakte een noodlanding. In dat toestel zaten ook twee mensen. Eentje is met de schrik vrijgekomen, de ander is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens een medewerker van Breda International Airport, van waar het vliegtuigje was opgestegen, gaat om twee mannen. Over de identiteit van de slachtoffers kan de veiligheidsregioj niets zeggen.

De berging van de twee overleden inzittenden van het vliegtuig en de berging van het toestel zelf, gaat nog de hele avond duren. Volgens een politiewoordvoerder komt dat onder meer omdat gespecialiseerde bergers vanuit het hele land moeten komen naar het weiland in de buurt van Oudemolen waar het vliegtuig en een ander betrokken toestel terechtkwamen.

Het toestel, een Piper Cub uit het begin van de jaren vijftig, is zo ernstig beschadigd dat het niet in één stuk geborgen kan worden. De twee toestellen waren samen opgestegen vanaf vliegveld Breda en hebben elkaar in de lucht geraakt. Het andere toestel maakte een noodlanding. De politie onderzoekt camerabeelden van omliggende boerderijen in de hoop zo meer over de toedracht te weten te komen.

Laatste update: 21 juni 2019 15:52