Amersfoort - Gezocht - Make-updieven slaan hun slag

12 mei 2018 06:01
Bron: Politie.nl

Twee dieven op rooftocht bezoeken de vestigingen van drogisterijketen Etos aan de Cruquius en het Emiclaerhof en gaan er daar zonder te betalen met tassen vol cosmetica vandoor. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 9 mei 2018.

Het gebeurt op  dinsdag 23 januari 2018. De twee hebben een drukke dag achter de rug. Voor ze in Amersfoort aankomen, zijn ze al bij twee vestigingen van het Kruidvat in de Achterhoek geweest. Na hun bezoek aan Amersfoort reist het duo door naar Maassluis waar ze ook een heleboel make-up stelen bij de Etos.

Wat

In Amersfoort hebben de twee een lucratieve middag. In korte tijd vullen zij hun tassen met diverse dure cosmetica. De teller komt uiteindelijk uit op ruim drieduizend euro aan make- up, alleen al in Amersfoort.

Hoe

De mannen maken gebruik van geprepareerde tassen, waardoor de detectiepoortjes niet afgaan. 

Wie

De mannen zijn in beide Etos-vestigingen met z'n tweeën op de beelden van de beveiliginsgscamera te zien. Beiden hebben een Aziatisch uiterlijk en één van hen loopt mank. Zijn linker been is korter dan zijn rechter been. De signalementen van het duo luiden:

Verdachte 1:

man
Aziatisch uiterlijk
kort zwart haar
normaal postuur
droeg een donkerblauwe jas met zwarte kraag
had een beige broek aan
droeg zwarte schoenen
had twee plastic tassen bij zich:

een grijze met opdruk Devred 1902 (dit is een Franse winkel voor herenkleding met vestigingen in Frankrijk en België) en
een witte met blauwe bovenrand.

Verdachte 2:

man
Aziatisch uiterlijk
kort zwart haar
normaal postuur
loopt mank omdat zijn linker been duidelijk korter is dan zijn rechter been
droeg een zwart lederen jack met
daaronder een polo met roodbruine kraag
had een donkere broek aan en
droeg zwarte sportschoenen met opvallende fel oranje en witte accenten.

Herkent u de verdachten?
Weet u misschien hoe ze heten of waar ze wonen?
Heeft u ze nog ergens anders gezien?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2018026637
Tue Jan 23 00:00:00 CET 2018
Amersfoort

gezocht

Drenthe Oranje

  • 6f6f09dd31ed99d008cdc618c80f7515