Rotterdam - Getuigen van straatroven gezocht

11 september 2018 16:42
Bron: Politie.nl

Recherche van het district Rotterdam-Zuid is op zoek naar getuigen van twee straatroven. De twee straatroven werden zeer kort na elkaar gepleegd op de Tiengemetenhof en op de Baarlandhof-Stellendamhof. Bij de tweede straatroof bleef het bij een poging.

Bij de beroving op de Tiengemetenhof liep het slachtoffer op het trottoir toen een jongeman voorbij fietste. Hij droeg een rode trui en was ongeveer 16 – 17 jaar oud en had een tatoeage in zijn nek. Bij het langsrijden trok de jongeman de kettingen van de hals van het slachtoffer. De kettingen vielen echter in het shirt van de dame, maar de bedels zijn wel meegenomen. Op één van die bedels staat de tekst ‘DAVE’.

De dader was samen met een andere jongen, maar daar is nauwelijks iets over bekend, behalve dat hij een oranje/rode trui aan had.
Kort na dit incident vond een andere (poging) straatroof plaats op de Baarlandhof - Stellendamhof. Ook hier ging het om twee mannen met een fiets. Deze twee zouden echter iets ouder zijn, zo’n 20 – 30 jaar oud. Ook hier werd geprobeerd de ketting van de nek van het slachtoffer te trekken. Dit mislukte echter.

De politie is op zoek naar getuigen van beide voorvallen. Heeft u iets gezien en heeft u nog niet met de politie gesproken? Heeft u informatie over de gestolen bedel? Neem dan contract op met de politie eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via ‘M’ Meld Misdaad Anoniem, op 0800-7000

Drenthe Oranje

Beroving Diefstal
  • 8a8de7a163242921d96775e309e782e3