Dievengilde slaat minder vaak toe in Almere

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Almere

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Almere op 213, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Almere is dit jaar behoorlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 213 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Flevolandse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 277, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Flevoland noteerde een daling van 20,4 procent tot 355. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 446. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Almere of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Almere en provincie Flevoland, in het dossier Woninginbraken.