Almere - Onderzoek naar misdrijf Eeuwenweg Almere

29 november 2016 11:44
Bron: Politie.nl

De recherche roept de hulp in van buurtbewoners en mensen die meer kunnen vertellen over een misdrijf gepleegd op maandag 20 juli 2015 op de Eeuwenweg in Almere. Een 83-jarige man werd zwaargewond in zijn woning aangetroffen en overleed later dat jaar. Onderzoek wees uit dat hij door een misdrijf zwaar gewond raakte.

Dinsdag 21 juli 2015 rond 00.15 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen van de ambulancedienst. Zij waren met spoed gestuurd naar een gewonde bejaarde man die in zijn woning lag met zware verwondingen. De ambulancebroeders vertrouwden de omstandigheden waaronder de man werd aangetroffen niet en riepen de hulp in van de politie. De 83-jarige man lag op de grond in een plas bloed. Hij had een hoofdwond, bleek zwaargewond, maar was nog wel in leven. Hij werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

 

Onderzoek

Zowel een val als een misdrijf werd niet uitgesloten. Om zekerheid te krijgen werd op last van het Openbaar Ministerie het medisch dossier van de man opgevraagd en door diverse experts geanalyseerd. Over de toedracht van het letsel van de man kon pas uitsluitsel gegeven worden na de rapportage van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Uit dat onderzoek bleek dat een val uitgesloten was en het letsel van de man door een misdrijf moest zijn veroorzaakt. Na verslechtering van zijn algehele toestand overleed hij in september 2015.

 

 

Portemonnee vermist

Uit onderzoek bleek dat er een portemonnee miste uit zijn woning. Deze is tot op heden nog niet teruggevonden, ondanks meerdere zoekingen in en rondom de woning. Een buurtonderzoek en het horen van verschillende getuigen heeft nog niet geleid tot de oplossing van deze zaak. De recherche is nog steeds op zoek naar meer informatie over dit misdrijf en hoopt dat er mensen zijn die hen meer kunnen vertellen. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland wordt woensdag 30 november aandacht besteed aan deze zaak.

 

Uw tip!

Weet u meer, of heeft u informatie dat nog niet met de politie is gedeeld? Geef uw informatie dan door via 09000-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u uw informatie doorgeven via dit tipformulier.

Flevoland Almere

  • c26651f87c71ccdc6d4ad7f4e3fe768c