Woningen in Emmeloord minder vaak doelwit van inbrekers

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Emmeloord

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Emmeloord is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 20 keer gebeurd, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Emmeloord is dit jaar aanzienlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 20 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Flevolandse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 32, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Flevoland noteerde een daling van 20,4 procent tot 355. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 446. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Emmeloord of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Emmeloord en provincie Flevoland, in het dossier Woninginbraken.