Vijf mannen overvallen woning in Lelystad

Foto: politie.nl

23 maart 2020 13:44
Bron: Politie.nl

Zondag 22 maart werden drie mannen in een woning aan de Galjoen 24 overvallen. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.

Rond 16.30 uur wordt aangebeld bij een woning aan de Galjoen 24. Eén van de bewoners doet de deur open en ziet twee mannen staan. Ze vragen of ze even binnen mogen komen. Eenmaal in de woning bedreigd één van de mannen de twee bewoners (van 23 en 29 jaar) en een 18-jarige vriend met een mes. Op dat moment komen er nog drie mannen de woning in. De bewoners en de vriend weten vervolgens te ontsnappen uit de woning. De overvallers komen nog achter de gevluchte mannen aan, maar staken hun poging en gaan er kort daarna vandoor in onbekende richting. Ze hebben uit de woning een aantal spullen meegenomen.

Signalementen

            Verdachte 1Man tussen 25 en 28 jaar oudLicht getinte huidskleurGespierd postuurZwart haar kort geschoren,Licht grijs kleurig jasje, strak heup modelVerdachte 2Man van ongeveer 30 jaar oudLicht getinte huidskleurDik postuur, ik zag een dikke buikZwart golfend haar met opgeschoren zijkantenlange zwart kleurige baardZwart kleurige jasje, dicht gedragenZwart kleurige skinny broekOp de rechterhand een schedel getatoeëerdVerdachte 3Man van ongeveer 50 tot 55 jaar oudlicht getinte huidskleurkaal hoofdAdidas trainingspak blauw van kleur met rood kleurige schoudersVerdachte 4Man van ongeveer 20 jaarlicht getinte huidskleurZwarte sweater met capuchonEr was nog een vijfde verdachte. Maar daar is helaas geen goed signalement van.

Aanhouding

Kort na de overval werden drie verdachten aangehouden. Na onderzoek bleek dat de drie mannen niets met de overval te maken hadden. Ze werden dezelfde avond vrijgelaten en zijn geen verdachten meer in deze zaak.

Iets gezien?

Heeft u deze mannen gezien of weet u wie het zijn en heeft u uw informatie nog niet gedeeld met de politie, doe dit dan direct via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. U kunt zich ook anoniem melden via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.