Almere/ Lelystad - Zeven woninginbrekers aangehouden in Almere en Lelystad

14 november 2016 13:10
Bron: Politie.nl

Afgelopen vrijdag en zaterdagnacht 11 en 12 november zijn er zeven verdachten aangehouden voor het plegen van woninginbraken in Lelystad en Almere.

Csardasstraat Almere

Vrijdagavond rond 21.30 uur zag een melder op de Csardasstraat dat er een aantal personen bezig was om bij een woning in te breken via de achterzijde van het pand. Bij het zien van de politie vluchtte een drietal mannen weg. Zij konden na een korte achtervolging worden opgepakt. Aan de voorzijde van de woning stond nog een verdachte die snel in een auto sprong. Ook hij kon vlot worden aangehouden. De mannen van 22, 32, 37 en 48 jaar oud zijn afkomstig uit Nieuwegein. Bij de verdachten werden ook meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. Deze, alsmede de auto waar één van de verdachte in probeerde te vluchten, werden in beslag genomen. Agenten troffen braakschade aan bij de woning waar ze bezig waren. Twee van de verdachte werden in het weekend heengezonden. De andere twee bleven vastzitten en worden morgen, dinsdag 15 november, voorgeleid voor de rechter-commissaris.

                                                                                     

Hollandse Hout Lelystad

Op het Hollandse Hout in Lelystad werden in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 november rond 01.30 uur ook woninginbrekers aangehouden. Daar gingen, nadat ze door hadden dat ze gesnapt waren door een alerte buurtbewoner, drie mannen er vandoor in een auto. Gealarmeerde agenten wisten de auto snel te traceren en konden de drie inzittenden even verderop aanhouden. De verdachten (twee 21 en één 19 jaar oud) afkomstig uit Almere, werden overgebracht naar het politiebureau en hebben het weekend vastgezeten. Ook zij worden morgen, dinsdag 15 november, voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Flevoland Lelystad

  • 266ac84beb53c447606f15fdafc572a2