Lelystad - Hennepkwekerij in woning

24 november 2016 11:52
Bron: Politie.nl

In een woning aan de Bastion werd woensdag 23 november een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. Eén verdachte werd aangehouden.

Woensdagmiddag kwam de melding dat er in een appartementencomplex aan de Bastion een sterke henneplucht werd geroken. Naar aanleiding van deze informatie werd een onderzoek ingesteld. Dit leidde naar een woning, met daarin een in werking zijnde hennepkwekerij. Er stonden kweektenten en droogrekken met een paar kilo henneptoppen. In de woning was een man aanwezig. De verdachte, uit Lelystad, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De aangetroffen hennep werd vernietigd. Een onderzoek naar de hennepkwekerij is ingesteld.
Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting zoals hier boven beschreven. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-       Aanwezigheid van hennepgeur;

-       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-       Constant zoemend of ronkend geluid;

-       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-       via 0900-8844

-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999.

Flevoland Lelystad

  • e32e0619d05e1d5867fa8d2d9be848d4