Inbrekers slaan even vaak toe in Marknesse als vorig jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Marknesse

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Marknesse op 3, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Marknesse is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 3 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Flevolandse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er ook 3, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Flevoland staat de teller op 355. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 446, wat neerkomt op een daling van 20,4 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Marknesse of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Marknesse en provincie Flevoland, in het dossier Woninginbraken.