Woningen in Urk vaker doelwit van inbrekers

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Urk

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Urk is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 12 keer gebeurd, een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Urk is dit jaar explosief gestegen. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 12 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Flevolandse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 6, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Flevoland staat de teller op 355. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 446, wat neerkomt op een daling van 20,4 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Urk of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Urk en provincie Flevoland, in het dossier Woninginbraken.