Aantal autobranden in Bakkeveen stijgt iets

Foto: Inter Visual Studio (Archief)

4 september 2020 14:00
Bron: 112 Bakkeveen

Elke dag vliegt er in Nederland wel ergens een auto in brand, en dit gebeurt ook steeds vaker. Gemiddeld gebeurt dit in 2020 zelfs bijna 15 keer per dag. In Bakkeveen was het in de eerste acht maanden van dit jaar 1 keer raak.

Het aantal autobranden in Bakkeveen is dit jaar gestegen. In totaal werd er in de eerste acht maanden van dit jaar dus 1 autobrand gealarmeerd in de Friese plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 0, zo blijkt uit data van Alarmeringen.nl.

Provincie Friesland, waar Bakkeveen onder valt, noteerde een stijging van 2 procent tot 101. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 99. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 760 autobranden, gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland met respectievelijk 599 en 578 stuks.

Voor heel Nederland staat de teller voor de periode van januari tot en met augustus dit jaar op 3.536 voertuigbranden waarvoor via het landelijke P2000-netwerk een alarmering is verzonden. In dezelfde periode vorig jaar kwam de teller niet verder dan 3.278 meldingen. Voor de cijfers zijn branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten.

Meer dan 40 procent van de autobranden gebeurt 's nachts. De kans dat er bij autobranden sprake is van brandstichting is bovengemiddeld hoog, aangezien auto's niet vaak spontaan vlam vatten.

Bekijk alle beschikbare data in het dossier Autobranden.