Aantal woninginbraken in Bolsward stijgt

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Bolsward

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Bolsward op 7, een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Bolsward is dit jaar gestegen. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 7 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Friese plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 3, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Friesland staat de teller op 332. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 489, wat neerkomt op een daling van 32,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Bolsward of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Bolsward en provincie Friesland, in het dossier Woninginbraken.