Eindhoven, Dongen, Maren-Kessel, Best - Brandstichting, diefstallen en foto getuige zware mishandeling in Bureau Brabant

28 maart 2019 09:17
Bron: Politie.nl

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 1 april weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals diefstallen uit seniorenappartementen in Dongen, brandstichtingen in Eindhoven en een overval in Maren-Kessel. Maar we zoeken ook een belangrijke getuige in een onderzoek naar een zware mishandeling in Best.

Diefstal van sieraden uit seniorenappartementen
Dongen – We zijn op zoeken naar de daders van twee inbraken in hetzelfde seniorencomplex aan de Dr. Willem Dreeslaan. Op de avond van 2e Kerstdag,  woensdag 26 december vorig jaar en vrijdagavond 11 januari jl. wisten meerdere daders binnen te komen bij twee appartementen in dat complex. Het gaat om jonge mannen en vrouwen die waarschijnlijk door het zogenaamde ‘flipperen’ toegang kregen. Uit de appartementen werd bij elkaar een flinke hoeveelheid sieraden gestolen. Bij de diefstal in januari was het bejaarde echtpaar zelfs gewoon thuis toen de daders hun slag sloegen. Terwijl ze in de woonkamer zaten te eten werd de slaapkamer doorzocht en de sieraden gestolen.

We hebben beelden uit het complex waar de daders op te zien zijn. Wie (her-)kent ze of heeft andere informatie die ons naar ze toe kan leiden? Wie weet iets over de sieraden die zijn weggenomen? Help mee deze diefstallen op te lossen

Bejaarde man overvallen in zijn woning
Maren-Kessel - Op zaterdag 29 december vorig, tussen ongeveer drie en vijf uur, was een 79-jarige man in zijn woning aan de Oude Pastoriestraat in Maren-Kessel. Hij  liep door zijn woning en kwam in de keuken een onbekende man tegen. Deze indringer had een mes in zijn hand. Hij dreigde met dat mes en wilde geld. Het slachtoffer gaf zijn portemonnee af. Hierna kreeg hij een duw van de dader en viel achterover. Hij stootte toen zijn hoofd en liep een bloedende hoofdwond op. De dader ging er met het geld uit de portemonnee vandoor. Het slachtoffer liep en achteraan en er ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer verwoningen op liep aan zijn been. Het was enkele getuigen opgevallen dat er tussen 16.15 uur en 16.40 uur een onbekende witte personenauto door het dorp scheurde, onder andere op de Oude Kerkstraat. Waarschijnlijk was het een witte Golf of Polo en we vermoeden dat die iets met de overval te maken heeft. Wij tonen u een beeld van deze auto en een signalement van de overvaller; een blanke man van ongeveer 25 jaar oud met een normaal postuur, gekleed in een donkerkleurig vest of trui en een blauwe spijkerbroek. Hij droeg een soort masker met twee ooggaten, niet zijnde een bivakmuts.

Wie kan ons meer informatie over de overval verschaffen?  Wie herkent de witte auto of kan daar meer over vertellen?

Getuige zware mishandeling op festivalterrein gezocht
Best - Op 24 november 2018 was een 24-jarige man op het Winterparkfestival bij Aqua Best. Hij was daar met een groep vrienden geweest. Het was tussen 23.00 en 23.30 uur toen hij naar de uitgang liep en hij werd daar waarschijnlijk geslagen en geschopt. Wat er exact gebeurde weet hij niet meer te vertellen en is nog steeds niet duidelijk. Hij kon zich herinneren dat hij op de grond lag tegen een vrouw die hem hulp verleende. Thuis bleek dat hij diverse verwondingen aan zijn gezicht had, diverse zwellingen en later bleek ook dat hij meerdere botbreuken in zijn gezicht had. We hebben een foto van de man die ondersteund wordt door die onbekende vrouw. Gezien de ernst van dit incident hebben we in dit uitzonderlijke geval toestemming gekregen haar foto te laten zien omdat de vrouw mogelijk een zeer belangrijke getuige kan zijn.

Wie is de getuige of kent haar. De politie wil haar erg graag spreken. Kan iemand iets meer vertellen over deze dit geweldsincident?

Twee brandstichtingen bij hetzelfde bedrijf
Op 3 januari 2019, tegen twee uur ‘s-nachts, ging het alarm af van een bedrijf dat was gevestigd aan de Steenoven 12 in Eindhoven. In dit deel van het pand is een garagebedrijf gevestigd. De eigenaar van het garagebedrijf ging ter plaatse en zag dat een auto, die tegen de roldeur van zijn bedrijf stond, was uitgebrand. De brandweer had het vuur inmiddels geblust. Op 9 januari 2019, kort na acht uur ‘s-avonds, ontstond er weer een brand op dat adres. Toen de eigenaar ging kijken zag hij dat de loods in brand stond. Wij tonen u bewakingsbeelden waarop twee mannen te zien zijn die vermoedelijk betrokken zijn de eerste brandstichting.

Het gaat om een man met een normaal postuur met een lichtblauwe spijkerbroek en een zwarte jas/trui en een tweede man met eveneens een normaal postuur die een donkere broek en een lichtere jas of trui droeg. Wie kent of herkent de personen op de beelden, bijvoorbeeld aan hun kleding, houding of manier van lopen? Wie heeft andere informatie over deze brandstichting.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.