Chaos op A32 nabij Leeuwarden na ongevallen door mist

Foto:

28 februari 2019 09:13
Bron: Alarmeringen.nl

Op de A32 zijn donderdagochtend in de richting van Leeuwarden enkele tientallen auto's betrokken geraakt bij een enorme kettingbotsing. De brandweer heeft opgeschaald naar grip 1.

Op de A32 zijn ter hoogte van het tankstation nabij Grou meerdere voertuigen op elkaar gebotst. Hierbij is minimaal één persoon bekneld komen te zitten. De oorzaak is de dichte mist. De snelweg is tussen Heerenveen en Leeuwarden afgesloten.

Op videobeelden is te zien hoe er over een lengte van enkele honderden meters tientallen voertuigen kris kras op de weg staan. Er zijn meerdere hulpdiensten gealarmeerd om ter plaatse te gaan, waaronder een traumahelikopter. De gealarmeerde voertuigen zullen zich opstellen bij afslag Grou, waarna ze verdere instructies zullen krijgen.

Meldkamer Noord-Nederland meldt dat er al hele ochtend meldingen binnenkomen over ongevallen in de drie noordelijke provincies. Niet alleen op de A32 was het raak. Ook op onder meer de A7 en A28 zijn aanrijdingen gemeld.Laatste update: 28 februari 2019 09:44