Woningen in Gerkesklooster even vaak doelwit van inbrekers

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Gerkesklooster

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Gerkesklooster was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer raak, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Gerkesklooster is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Friese plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er tevens 0, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Friesland noteerde een daling van 32,1 procent tot 332. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 489. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Gerkesklooster of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Gerkesklooster en provincie Friesland, in het dossier Woninginbraken.