De Hemrik - Man aangehouden voor woningoverval Hoornsterzwaag dankzij alerte getuigen

21 augustus 2015 15:39
Bron: Politie.nl

De politie heeft donderdagavond een 47-jarige man uit Panevezys (Litouwen) aangehouden in De Hemrik op verdenking van een woningoverval in Hoornsterzwaag afgelopen woensdagavond.

Daarbij werd een 56-jarige vrouw om ongeveer 22.30 uur in haar huis aan het Tsjerkepaed door twee mannen overvallen. Een alerte getuige had de politie gebeld omdat ze de man in een veld bij Luxemburg in Jubbega had zien liggen met lepels om zich heen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man al verdwenen. De aangetroffen lepels en een vloerkleed zijn in beslag genomen. Andere getuigen zagen de man lopen en brachten hem in verband met een Burgernetmelding over de woningoverval in Hoornsterzwaag. De politie trof de man aan in De Hemrik. Omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had, namen de agenten hem mee naar het bureau. Daar is de identiteit van de verdachte vastgesteld. Uit onderzoek bleek een deel van het bestek afkomstig te zijn uit de woning aan het Tsjerkepaed. De man is aangehouden op verdenking van de woningoverval in Hoornsterzwaag. De verdachte is in verzekering gesteld.

De tweede verdachte is nog voortvluchtig. Volgens het signalement gaat het om een man van Oost-Europese afkomst, met kort donker haar en een lengte van ongeveer 1.65 m. Geschatte leeftijd ligt tussen de 25 en 40 jaar.

De politie vraagt mensen in de omgeving van het Tsjerkepaed en automobilisten die woensdagavond over de Schoterlandseweg hebben gereden om eventuele bijzonderheden te melden. De Schoterlandseweg is de doorgaande weg tussen Heerenveen en Donkerbroek, de N380. Mogelijk hebben de daders zich al eerder op de avond in de omgeving opgehouden en is er iets te zeggen over hun voertuig. Heeft u iets bijzonders gezien dat van belang kan zijn voor de politie? Schroom dan niet om die informatie door te geven. Dit kan op de volgende manieren:

Politie Noord-Nederland via 0900-8844
Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000


via de website politie.nl
via de website politie app.

Friesland Heerenveen

  • 40be53d934644fdf6381feb2cce7fd6f