Heerenveen - 9 verdachten aangehouden in drugsonderzoek Heerenveen

27 januari 2017 14:57
Bron: Politie.nl

De politie heeft de afgelopen twee weken negen verdachten aangehouden in een langer lopend drugsonderzoek. Bij het onderzoek hebben er op negen verschillende locaties in Heerenveen doorzoekingen plaatsgevonden. Daarbij is een ruime hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Leveren aan minderjarigen

De politie had enkele maanden geleden informatie binnen gekregen dat er mogelijk een drugsdealer actief zou zijn aan de Heerenhage in Heerenveen. Deze dealer zou ook drugs verkopen aan minderjarigen. Met name die informatie dat er mogelijk drugs aan minderjarigen werd verkocht heeft er toe geleid dat de zaak met spoed opgepakt werd. Na uitgebreid onderzoek werden op donderdag 12 januari een 22-jarige man uit Den Helder en een 24-jarige man uit Heerenveen aangehouden in Oudehaske. Er werd drugs en een geldbedrag bij hen aangetroffen.

Doorzoekingen en aantreffen drugs

Bij zoekingen op diverse plaatsen in Heerenveen werd nog meer geld en drugs aangetroffen. Zo zijn er onder meer 5 kilo hasjblokken, bijna 300 XTC pillen, 190 gram hennep en ongeveer 200 gram amfetamine in beslag genomen.

Aanhoudingen
In het onderzoek zijn in totaal 9 verdachten aangehouden. Acht van hen, in de leeftijd van 18 tot 44 jaar komen uit Heerenveen. De negende verdachte is een 22-jarige man uit Den Helder. Twee van deze verdachten, de 19-jarige en een 24-jarige man uit Heerenveen, zitten nog vast. De overige verdachten mochten na verhoor naar huis.

De politie rond het onderzoek af en maakt het dossier op. 

Friesland Heerenveen

  • c9746118ecc1cc0e2519acd1127f3ad4