Leeuwarden - Man aangehouden na ernstige mishandeling

11 augustus 2016 13:06
Bron: Politie.nl

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 28-jarige man zonder vast woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling.

Diezelfde nacht kregen agenten een melding dat een man was mishandeld op de Waeze. Een getuige vertelde de politie dat hij zag dat man een horecagelegenheid op de Waeze binnenliep. Daar waren twee mannen aanwezig, waaronder de 28-jarige verdachte. Een van de twee verdachten begon plotseling te schreeuwen tegen het slachtoffer. Vervolgens werd het slachtoffer meerdere keren in het gezicht geslagen. Die verloor het bewustzijn en zakte ineen op de grond. Terwijl het slachtoffer op de grond lag werd hij meerdere keren geschopt. De andere verdachte sloeg vervolgens een medewerker van de eetgelegenheid. Beide verdachten trapten nogmaals meerdere keren tegen het hoofd van het slachtoffer. Vervolgens gingen beiden er vandoor. Het slachtoffer, een 46-jarige man uit Leeuwarden, werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend wat voor letsel hij heeft opgelopen.
Van de verdachten is een signalement beschikbaar. Kort na de mishandeling zag een agent een man lopen op de Waeze. Hij voldeed aan het signalement en werd aangehouden. De tweede verdachte is nog spoorloos. Zijn signalement:

Licht getinte huidskleur
Lengte ongeveer 1.55 a 1.60 mtr
Kort baardje
Groot voorhoofd
Kort zwart haar
Zwart vest/jas
Zwarte broek
Zwarte schoenen

Getuigenoproep
De politie onderzoekt de mishandeling en is op zoek naar de tweede verdachte en getuigen. Heeft u de mishandeling gezien, herkent u het signalement of heeft u andere info over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem.

Friesland Leeuwarden

  • 5540eeaebe45b81c3892a8393c0bf83a