Leeuwarden - Gezocht - Belangrijke getuigen gezocht na dodelijk steekincident

22 februari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Leeuwarden – In het onderzoek naar het dodelijk steekincident op het Jacobijnerkerkhof wil het onderzoeksteam in contact komen met een vier onbekende getuigen. Het steekincident vond plaats op dinsdagavond 10 oktober 2017.

Zwaar gewonde man gevonden
Voorbijgangers vonden die bewuste avond een zwaar gewonde 35-jarige man op straat. Hij bleek te zijn neergestoken. De hulpdiensten werden door hen gealarmeerd. Alles werd gedaan om het leven van de 35-jarige man te redden. Helaas overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. Op woensdagavond 11 oktober kon het onderzoeksteam in deze zaak een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aanhouden. Deze verdachte zit nog altijd vast.

Identiteit getuigen
Het onderzoek naar het steekincident is nog niet afgerond. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met vier getuigen van wie de identiteit niet bekend is. Het gaat hier om drie fietsers en één voetganger. Een beveiligingscamera in de Monnikemuurstraat filmde deze getuigen op dinsdagavond 10 oktober rond 22.30 uur vlak voor het steekincident op het Jacobijnerkerkhof.
Uit privacy overwegingen zijn de gezichten van de getuigen onherkenbaar gemaakt.

Signalement getuige 1
Man
kort zwart haar
donker gekleed
reed op een fiets met grijze fietstassen

Signalement getuige 2
Man
zeer waarschijnlijk brildragend
Droeg een grijze jas en blauwe broek
Deze getuige fietste om 22.32 uur over de Monnikemuurstraat in de richting van het Jacobijnerkerkhof. Op het einde van de Monnikemuurstraat had deze fietser volgens de camerabeelden de intentie om rechts af te slaan naar het Jacobijnerkerkhof maar veranderde plotseling zijn rijrichting en sloeg op het laatste moment af naar Bij de Put.

Signalement getuige 3
Voetganger
Vrouw
Droeg een lange donkerkleurige jas met hieronder een blauwe jurk met witte vlakken.
In haar linker hand droeg zij een blauwkleurige sjaal en grijze tas.

Signalement getuige 4
Man
Droeg een donkerkleurige jas tot over de middel
Groene trui
Donkerkleurige broek
Reed op een fiets met lichtkleurige fietstassen.

Het onderzoeks team wil graag in contact komen met deze getuigen. U kunt daarvoor bellen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook als u andere informatie over deze zaak heeft, en nog niet met de politie hebt gesproken, dan wordt u opgeroepen omdat alsnog te doen. Dat kan eveneens via bovenstaande telefoonnummers.

 

 

 

 

 
2017269098
Tue Oct 10 22:00:00 CEST 2017
Leeuwarden

gezocht

Friesland Leeuwarden

steekpartij
  • f052c8c5a8b5d9850a89260b542782c7