Aantal woninginbraken in Lemmer stijgt behoorlijk

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Lemmer

Dagelijks wordt er gemiddeld 78 keer per dag ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Lemmer was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 5 keer raak, een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Lemmer is dit jaar behoorlijk gestegen. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 5 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Friese plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 4, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Friesland staat de teller op 332. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 489, wat neerkomt op een daling van 32,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Lemmer of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Lemmer en provincie Friesland, in het dossier Woninginbraken.