Aantal woninginbraken in Moddergat blijft nagenoeg gelijk

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Moddergat

Dagelijks wordt er gemiddeld 78 keer per dag ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Moddergat is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer gebeurd, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Moddergat is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Friese plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er ook 0, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Friesland staat de teller op 332. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 489, wat neerkomt op een daling van 32,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Moddergat of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Moddergat en provincie Friesland, in het dossier Woninginbraken.