Alphen - Uitmaken verkering loopt uit op bedreiging met alarmpistool

9 oktober 2016 14:44
Bron: Politie.nl

Een conflict in de relationele sfeer is zaterdagavond bij een woning in Alphen flink geëscaleerd. Een 21-jarige man uit Weelde (B) schoot en dreigde daar met een naar later bleek alarmpistool in de richting van zijn 16-jarige vriendin en twee andere meisjes die daar waren.

Zeeland-West-Brabant
Het 16-jarige meisje wilde de verkering met verdachte beëindigen. Hij  meldde zich afgelopen nacht omstreeks 04.00 uur op een politiebureau in Breda alwaar hij werd aangehouden. Het vuurwapen had hij bij zich en is in beslag genomen.  De politie heeft drie aangiften opgenomen.
Op bezoek
Het slachtoffer was zaterdagavond bij een vriendin in Alphen op bezoek. Ze had haar vriend verteld dat ze niet met hem verder wilde. Hij kwam daar rond 22.15 uur samen met een bekende over praten. Ze kregen een woordenwisseling die escaleerde. Haar (ex) vriend stapte in zijn auto en kwam met een pistool er weer uit. Hij schoot daarmee enkele keren in de richting van het gras en riep dreigend naar aangeefster en haar vriendinnen dat hij haar en haar ouders dood zou schieten. Hierna liep hij naar zijn auto en reed met zijn vriend daarmee weg. Later bleek dat het om een alarmpistool ging. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

 

Gelderland Gelderland-Zuid Alphen

  • 6a6ed59207b1f3814114dfd2b484fcbc