Arnhem - Vijftal aangehouden in onderzoek poging woningoverval

3 augustus 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft in de afgelopen weken vijf jeugdige verdachten aangehouden voor een poging tot het plegen van een woningoverval. Die poging vond plaats op donderdagochtend 31 mei 2018 te Arnhem op de Bakkerstraat. Een zesde verdachte dient nog te worden aangehouden. De reeds aangehouden verdachten zijn 16, 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Arnhem.

Eind mei zijn vijf personen het trapportaal van de portiekwoning van een 62-jarige man binnengedrongen, nadat één van hen kenbaar had gemaakt dat hij een pakket kwam bezorgen. Eenmaal in het trapportaal bedreigde één van de verdachten het slachtoffer met een vuurwapen. Er ontstond een worsteling met het slachtoffer waarbij hij werd geschopt en of geslagen door één of meerdere verdachten. Het slachtoffer begon hierop hard te schreeuwen, waarna de verdachten gevlucht zijn. Door het slachtoffer en een getuige werd de politie gebeld.
Politieonderzoek
Direct na de melding is de politie een onderzoek gestart. Daarbij werd er naast het slachtoffer en buurtbewoners, ook met oplettende passanten gesproken. Er werd een getuigenoproep geplaatst en de beveiligingsbeelden van de openbare orde camera’s werden korte tijd later getoond via Bureau Gelderland. Dit heeft al dan niet anoniem de nodige reacties opgeleverd en geleid tot de aanhoudingen van de verdachten.

De verdachten zijn in de afgelopen weken gefaseerd aangehouden en zij zitten allemaal nog vast na hun voorgeleiding bij de rechter-commissaris. Deze zaak wordt als een op zichzelf staande (poging tot) overval gezien.

2018236811  ^JA