Boxmeer - Mannen opgepakt voor woningoverval in 2017

31 oktober 2018 10:25
Bron: Politie.nl

Door de aanhoudingen van een 22-jarige man uit Arnhem en een 21-jarige man zonder vast woonadres, denken we een woningoverval uit 2017 in de Adriaen Brouwerstraat te hebben opgelost. Hun DNA heeft ze de das om gedaan.

In de nacht van 01 november, even na 3.00 uur, schrok de 73-jarige bewoonster wakker van een ruit die werd ingegooid. Direct daarna stonden er twee mannen in haar slaapkamer. Ze eisten geld, waarop een worsteling ontstond met de bewoonster. De twee overvallers gingen er vervolgens met de tas van het slachtoffer vandoor. Een van de overvallers verwondde zich aan het glas van de vernielde ruit.
DNA-herkenningen
De oudste verdachte werd al in december 2017 ge├»dentificeerd en aangehouden. Hij zat toen al vast voor een ander feit. Pas recent, op maandag 29 oktober, kon ook de tweede verdachte op basis van een DNA-herkenning  worden opgepakt. Ook hij zat op dat moment al vast voor een andere zaak. De mannen zijn nu in afwachting van hun berechting voor deze overval. Voor deze zaak zijn ze officieel weer vrijgelaten, maar ze zitten voor andere zaken allebei nog achter de dikke deur.
Opsporingsprogramma's
Voor deze overval vroegen we destijds al uitgebreid de aandacht in zowel Bureau Brabant als Opsporing Verzocht, maar het waren uiteindelijk achtergebleven DNA-sporen die tot hun identificatie hebben geleid.