Optreden politie rond onrust rond recreatieplas en Arnhem: rust is weergekeerd in Elst / Arnhem

28 juni 2019 21:29
Bron: Politie.nl

De politie heeft rond 22 uur een actie tot een goed einde gebracht die gericht was op het voorkomen van een nieuwe vechtpartij aan de Rijkerswoerdse plassen bij Elst en later in Arnhem. Het was namelijk al een paar dagen onrustig aan dit gebied. Jongeren van twee rivaliserende groeperingen zochten elkaar op, om met elkaar op de vuist te gaan. Waarschijnlijk werden daar ook steek- en slagwapens bij gebruikt. In de avond van vrijdag 28 juni zou het weer gaan gebeuren. We hadden geluiden op social media opgevangen: mensen werden opgeroepen naar het recreatiegebied te komen. De politie zette alles op alles om dat te voorkomen en dat is gelukt.

Met het mooie weer waren er veel recreanten in het gebied en om die niet in gevaar te brengen, heeft de politie besloten dit treffen in de kiem te smoren. Er waren al enkele agenten die kant op gegaan en ook werden enkele beredenen naar de plassen gestuurd. Daarnaast werd een verkeerscontrole op de A325 afgebroken; de medewerkers gingen ter plaatse om het optreden nog meer kracht bij te zetten.

Centraal doel: nieuwe confrontaties voorkomen door iedereen die er niets te zoeken heeft (kijkers) weg te sturen en dat werkte goed.

Groepen in vizier

We hadden de groepen in het vizier en wisten ook dat de betreffende jongeren zich verplaatsten naar elders in Arnhem en daar werd op een zelfde manier opgetreden.

 

Rond 22 uur kozen de jongeren eieren voor hun geld en ze gingen ieder hun eigen weg. Uiteraard worden de bewegingen van deze groep ook na vandaag goed in de gaten gehouden. ^RL