Arnhem - Arnhemmer opgepakt na melding verdachte situatie

8 december 2016 13:47
Bron: Politie.nl

De politie heeft woensdagavond laat in Arnhem een 23-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van een poging tot auto-inbraak. De man kon worden opgespoord dankzij een melding van getuigen.

Omstreeks 23.15 uur zagen getuigen dat er op de Tormentilstraat in de wijk Heijenoord een man zich verdacht ophield bij geparkeerde auto?s. Gewaarschuwde agenten troffen even later bij aankomst de 23-jarige Arnhemmer. In de struiken vlakbij waar de Arnhemmer stond vonden agenten een schroevendraaier. Daarop werd de man aangehouden. Hij zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.
Verdachte situatie? Bel 112!
Inbrekers die op heterdaad worden betrapt zijn regelmatig ?de klos? dankzij alerte getuigen of omwonenden die een verdachte situatie doorbellen aan de politie. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen! Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij veel mensen nog erg hoog is.

Onder de noemer ?112, daar vang je boeven mee? benadrukt de politie regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook bij glasgerinkel bij de buren of verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaat de politie er dan meteen op af. Soms kan de politie zo inbrekers op heterdaad oppakken en gestolen waar teruggeven aan de gedupeerden. Ook kan een melding leiden tot een aanhouding voor het in bezit hebben van inbrekersspullen en kan een inbraak worden voorkomen.

(2016597793) ^PK

 

Gelderland Gelderland Midden Arnhem

  • 62ab838320d73ba3ee0aba0e046c96f7