Barneveld - Bestelbusje richt grote ravage aan; bestuurder is aangehouden

9 november 2018 14:34

Gisteravond heeft een bestuurder van een bestelbusje in de Cotelaer een grote ravage aangericht: hij is daarbij door een tuin en tegen twee woningen aangereden. De bestuurder van het busje, een 41-jarige man uit Kootwijkerbroek, is aangehouden voor vernieling en rijden onder invloed.

De bewoners van één van de getroffen huizen zaten in de woonkamer toen zij het geluid van piepende banden hoorden gevolgd door een harde klap. Toen zij naar buiten keken zagen zij een bestelbus hun tuin inrijden en tegen de voorgevel van hun woning aanrijden. De bestelbus reed daarna verder weg op de Cotelaer, waarbij hij bij een ander huis de garage is in gereden. Vervolgens is de bus achteruit richting de gevel van het eerder getroffen huis gereden en heeft daarbij meerdere keren tegen de woning aangereden. Later bleek dat de verdachte ook nog in een voortuin flink veel schade heeft aangericht. Er zijn geen gewonden gevallen.
Hulp van bewoners
De verdachte werd door omstanders uit de auto gehaald en kon later door de politie aangehouden worden.De man is eerst naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Daarna is hij meegenomen naar het bureau. Uit verhoor moet blijken wat de aanleiding was voor het incident.
Getuigenoproep
Was u gisteravond getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Dan komen we graag met u in contact! Ook als u meer informatie heeft over de verdachte dan horen wij dat graag. U kunt contact opnemen via 0900 8844 of via onderstaand tipformulier. Wilt u liever anoniem uw informatie doorgeven? Bel dan 0800 7000.

2018505926 AC

 

Gelderland Barneveld

Aanhouding Ongeval
  • 59013179093058aa124278b90d8ef8be