Gewonden en verkeersoverlast door harde wind

Foto: ANP

9 maart 2019 17:45
Bron: ANP

Twee mensen zijn zaterdag gewond geraakt als gevolg van de harde wind. In Eindhoven raakte volgens berichtgeving van Omroep Brabant een fietser zwaargewond toen een boom op hem viel. In Rotterdam liep een man een verwonding aan zijn hoofd op door een rondvliegende balk nadat marktkramen omwaaiden door de storm, meldde RTV Rijnmond. Het verkeer had ook veel last van de harde wind en regen.

Op meerdere plekken reden geen treinen door een omgewaaide boom op het spoor. Volgens Rijkswaterstaat raakten op verschillende plaatsen auto's van de weg. Het KNMI kondigde code geel voor mogelijk gevaarlijk weer af voor het hele land. Meldingen van omgevallen bomen en schade aan gebouwen kwamen uit het hele land, vooral uit het westen, het midden en het zuiden.

In het binnenland kwamen zaterdag zware windstoten voor van 80 tot 90 km/uur. Op enkele plaatsen in Noord-Holland bereikten ze snelheden van meer dan 100 km/uur. De zwaarste windstoot werd gemeten op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Daar haalde de wind even stormkracht. In de loop van de middag luwde de wind, maar het KNMI waarschuwt dat het zondag in het zuiden van het land weer hard kan gaan waaien, met zware windstoten. Langs de zuidwestkust zou de wind zelfs even stormkracht kunnen bereiken.

Tussen Ede-Wageningen en Arnhem en tussen Meppel en Steenwijk reden enige tijd geen treinen. Vanuit Den Bosch richting Boxtel en Tilburg reden geen sprinters en tussen Amsterdam en Breda werd de dienstregeling van de Intercity Directs ingeperkt door harde wind op de hogesnelheidslijn. Tegen de avond waren op de meeste trajecten de problemen voorbij.

Laatste update: 9 maart 2019 20:14