Eindhoven, Tilburg, Lage Zwaluwe - Uitzending Bureau Brabant maandag 4 juni

1 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 4 juni uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een overval op een supermarkt en een woningoverval, allebei in Eindhoven, een diefstal in Lage Zwaluw en een mishandeling in Tilburg.

Nachtelijke woningoverval door vier mannen in Eindhoven
Eindhoven - Op maandag 18 december 2017, tussen 04.25 uur en 04.55 uur, werd er op de deur gebonkt van een woning aan de Jeroen Boschlaan in Eindhoven. De vrouw die daar woonde keek naar buiten en zag vier mannen  voor de deur. Ze hoorde die mannen zeggen dat ze open moest doen omdat ze van een arrestatieteam van de politie waren. Uiteindelijk deed ze open en werd door de mannen naar binnen geduwd. De vrouw werd bedreigd met een breekijzer en de mannen eisten ‘het geld' en ‘de drugs'. Ze was ontzettend bang en gaf aan dat ze geen geld en drugs had. De mannen doorzochten de gehele woning en de schuur. Uiteindelijk verlieten ze de woning, waarbij ze andere goederen meenamen, waaronder sieraden. De woning werd overhoop gehaald. Na de overval vluchtte de vrouw naar haar buren. Het onderzoeksteam wil graag contact met getuigen van de overval of mensen die voor of na de overval iets gezien of gehoord hebben.

Mishandeling van een 25 jarige man in Tilburg
Tilburg - Op 2 februari 2018 tegen 04.00 uur werd een man mishandeld in zijn woning aan de Koestraat in Tilburg. De man was met een vriendin uit geweest in het centrum van Tilburg. Ze liepen naar huis en twee mannen liepen met hen op. Die mannen maakten beledigende opmerkingen in hun richting. Ze negeerden de twee mannen maar ze bleven meelopen. Thuis aangekomen liepen de man en de vrouw de woning in. De man kreeg vervolgens een klap van een van de jongens die mee de gang in liep. Hier kreeg de man nog meer klappen en hij viel. Het slachtoffer vertelde dat de beide mannen onder invloed waren van alcohol. Een buurtbewoner zag dat de twee jongens wegrenden in de richting van de Leonard van Veghelstraat. Een van de jongens had een bijzonder kapsel. Aan de zijkanten en achterkant was hij kaal geschoren en bovenop had hij een bos met haar. Dit was donkerbruin van kleur. Dit was ook de jongen die de gang in kwam en de man mishandelde.We hebben een van de mannen op beeld en willen graag weten wie hem herkent of mogelijk iets meer kan zeggen over zijn identiteit?

Greep uit de kassa door inzittenden van een Spaanse auto
Lage Zwaluwe - Op 14 februari jl. kwam een grijze Volkswagen Passat met het Spaanse kenteken 7590 BNW aangereden bij de TOTAL Express aan het Plantsoen. Een wat forsere man met een muts op en kapotte tanden kwam de tankshop binnenlopen en zwaaide met een briefjes van twintig euro. Hij zei iets in een taal die de medewerker van de tankshop niet kon verstaan, maar hij begreep dat de man wilde tanken. De medewerker legde uit dat er alleen met een pas getankt kon worden en niet met contant geld. Die man bleef met het geld zwaaien en aan hem werd bij herhaling uitgelegd dat dit niet kon. Kort hierna bleek dat er geld uit de kassa was weggenomen. Toen de camerabeelden werd teruggekeken bleek dat een man met een petje de shop in was gelopen en tot twee keer toen een greep uit de kassa deed. Kennelijk hoorden de beide mannen bij elkaar. Ze reden beiden weg in de Volkswagen Passat. Wie herkent de mannen op de beelden of kan iets zeggen over hun identiteit of verblijfplaats? Ook wil de politie graag weten of iemand iets weet over de grijze Volkswagen Passat met het Spaanse kenteken 7590 BNW.

Overval op de Jumbo in winkelcentrum Woensel 
Eindhoven - Op zondag 20 augustus 2017 rond acht uur ‘s-avonds, werd de Jumbo in winkelcentrum Woensel. Een in het zwart geklede, donkere man met lichte sportschoenen liep de supermarkt binnen. Hij liep eerst naar het advertentiebord, bleef daar even staan en vervolgens liep hij de toiletruimte in. Tegen sluitingstijd ging een medewerkster van de Jumbo naar de kluisruimte. De overvaller kwam toen uit het toilet en bedreigde de medewerkster. Onder de bedreiging gaf ze de overvaller een geldbedrag mee. De overvaller pakte zelf nog een stapel waardepapieren. Vervolgens ging hij weg en verliet de winkel. vermoedelijk via de nooduitgang.

Volgens de aangeefster had de man had een donkere huidskleur en was hij tussen de 25 a 30 jaar. Hij had een normaal postuur en was ongeveer 1.90 cm lang. Hij droeg lichtblauwe/witte sportschoenen van het Merk Nike air Max met een witte zool. Verder droeg hij een zwarte trui of vest met capuchon, de muts van die trui op zijn hoofd en een donkergrijze sjaal voor zijn mond.Herkent iemand de getoonde man van de beelden of kan iemand iets zeggen over zijn identiteit.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.