Buren - Dood brandslachtoffer blijkt misdrijf

6 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de woningbrand in Buren en de dood van de bewoonster op 1 januari, gaat uit van een misdrijf. Het slachtoffer is de 21-jarige bewoonster.

De politie is op 1 januari een onderzoek gestart na een brand in een appartementencomplex in Buren. Hierbij kwam de 21-jarige vrouw om het leven. Haar identiteit is na sectie op het lichaam woensdagmiddag vastgesteld. Daarbij werd ook duidelijk dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. Er is in de woning ook sprake van brandstichting.
Getuigen
De recherche doet onderzoek in de woning en omgeving van het slachtoffer. Dat forensisch onderzoek richt zich op het verzamelen van aanwijzingen en mogelijke sporen. Daarnaast wordt sinds nieuwjaarsdag gesproken met meerdere mensen zoals familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer en buurtbewoners. Rechercheurs breiden deze gesprekken uit met een bredere getuigenoproep zoals via Facebook @POL_Buren.
Contact recherche
Rechercheurs van het Team Grootschalig Onderzoek  zoeken contact met getuigen die iets of iemand in de omgeving van de begeleide woonvorm Concorde hebben gezien tussen zondag 31 december 20.00 uur en maandagochtend 1 januari 5.30 uur. Enkele vragen die er zijn:
-Weet u met wie het slachtoffer oudejaarsdag, zondag 31 december contact heeft gehad?
-Heeft u iets gezien wat te maken kan hebben met de brand?
Contact
Contact met het rechercheteam kan via het algemene nummer 0900-8844.
Mailen naar het team: [email protected]
U kunt zich ook anoniem melden via M op nummer 0800-7000.

Gelderland Buren

Brand
  • 601713b1fc11d8f4249865faff083a85