Politie zoekt getuigen van steekincident Schoolhof West in Culemborg

Foto: politie.nl

24 juni 2019 14:53
Bron: Politie.nl

Zondagavond 23 juni vond er op de Schoolhof West in Culemborg een steekincident plaats. Een man raakte daar gewond en werd door een andere man met een scherp voorwerp gestoken. De dader is er hierna vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen van dit incident.

Rond 21.50 uur vond het incident plaats. Dit gebied valt binnen het gebied van de Regionale Toezicht Ruimte (RTR). Een netwerk van toezicht camera’s in de publieke ruimte gericht op onder andere veiligheid en leefbaarheid. Daar zagen medewerkers van de RTR het vermoedelijke geweldincident op beeld. Zij zorgen er voor dat politie-eenheden naar de Schoolhof West werden gestuurd. Toen ze ter plaatse kwamen bleek dat het inderdaad om een steekincident ging en dat het slachtoffer kort na het incident, naar later bleek door een bekende van hem, naar het ziekenhuis was vervoerd. De dader was er ook vandoor. De agenten hebben ter plaatse onderzoek ingesteld en met verschillende mensen gesproken. Het 19-jarige slachtoffer uit Culemborg is gewond maar maakt het naar omstandigheden goed.

Signalement van de dader

De dader van dit geweldincident zou er op een scooter vandoor zijn gegaan. Het signalement is summier. Voor zover nu bekend zou het om een man gaan gekleed in zwarte broek, merk Adidas, droeg hij zwarte sportschoenen met een witte zool en had hij een geblokte sjaal om.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die dit incident hebben gezien. Hebt u gisteravond rond de klok van 21.50 uur het incident gezien, weet u meer van de dader of wat er aan het incident vooraf ging? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000.

 

2019276642 RV