Zeer grote cocaïnewasserij ontdekt in Oud-Vossenmeer

Foto: politie.nl

6 juni 2019 14:53
Bron: Politie.nl

Donderdagmorgen is in een boerenschuur aan de Molenweg een zeer groot cocaïne-productielaboratorium ontdekt. Er is niemand aangehouden.

Tijdens de storm die de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni over Nederland raasde is er een boom langs de Molenweg omgevallen. In de loop van de ochtend is men begonnen met het opruimen van deze boom. Tijdens de werkzaamheden rook men een bijzondere geur en zag men bij de boerenschuur enkele mannen lopen. Dat kwam verdacht over. Gealarmeerde agenten gingen op onderzoek uit en ontdekten in de schuur het laboratorium. De recherche en het team Landelijke Faciliteit Ondersteunen en ontmantelen (LFO), doen onderzoek. Het zal nog geruime tijd duren voordat het onderzoek is afgerond. Ook het de ontmanteling zal misschien wel enkele dagen in beslag nemen. De deskundigen van de politie beoordelen deze wasserij als één van de grootsten die in het land aangetroffen is.

Binnen

Daar zat een luchtje aan

Dit lab is gevonden omdat er een vreemde lucht was waargenomen. Dat in combinatie met andere verdachte omstandigheden was genoeg. Bij de productie van XTC en andere synthetische drugs, is er altijd gevaar voor aanwezigheid van giftige stoffen, gassen, brand of ontploffing. Ook ontstaat er bij de productie gevaarlijk afval. Dit afval wordt vaak geloosd op open water of in de natuur en levert gevaar op voor de gezondheid van mensen, dieren en planten. Als er sprake is van lozingen op open water of het riool, is er ook gevaar voor de drinkwatervoorziening. Het is mede hierom, dat het van belang is labs en dumpingen op te sporen en de daders van deze drugscriminaliteit te straffen. Want: XTC. Daar zit een luchtje aan. Lees meer over de campagne op https://www.om.nl/onderwerpen/xtc-zit-luchtje/

Signalen

Wat zijn de signalen van labs en dumpingen?
Ruikt u een chemische (bijvoorbeeld een anijsachtige) geur?
Ziet u busjes of gesloten aanhangers rond een gebouw/ er dicht tegen aan geparkeerd?
Ziet u blauwe vaten/jerrycans/vloeistofcontainers?
Ziet u een gebouw met afgeplakte ramen die nooit opengaan/ een doodnormale schuur die behangen is met camera’s/ waarop een afzuiginstallatie is aangesloten?
Dan heeft u mogelijk een XTC lab of dumping van XTC afval gezien.

Binnen 2

Melden helpt

Heeft u tips of informatie, meld dit dan:
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)