Doetinchem - Politie zoekt camerabeelden en getuigen van overval winkel aan de IJsselkade

27 september 2018 14:34
Bron: Politie.nl

De politie is op zoek naar camerabeelden waarop meer te zien is van de overval op 21 september op een winkel aan de IJsselkade. Hopelijk zijn er ook getuigen die iets hebben gezien wat de politie verder kan helpen bij het onderzoek.

De overval vond plaats rond 15.15 uur, toen een gemaskerde man de winkel binnenkwam. Mogelijk stond er een tweede man buiten de winkel op de uitkijk. De gemaskerde man begon gelijk geweld te gebruiken tegen een personeelslid, die hierbij licht gewond raakte. Na een kort gevecht vluchtte de man zonder buit de winkel uit en vervolgens stak hij de IJsselkade over. Vermoedelijk vluchtte de verdachte via de steeg in de Kommedwarsstraat, waarna hij wegrende richting de Spinbaan.

De politie startte direct een onderzoek en sprak met meerdere getuigen en keek verschillende camerabeelden uit. Helaas heeft dit nog niet geleid tot het achterhalen van de verdachten. Vandaar dat we nu alsnog een oproep doen.
Signalement
Van de verdachten is een signalement bekend. Het personeelslid kon de man die de winkel binnenkwam als volgt omschrijven; het gaat om een man met een Arabisch uiterlijk, donkere ogen, een snor en zwart golvend haar. De man is tussen de 25 en 30 jaar, ongeveer 1.80 meter lang en fors gebouwd. Hij droeg zwarte kleding en had een zwarte half lange jas aan met een capuchon.

De persoon die mogelijk op de uitkijk stond wordt als volgt omschrijven: een man met een licht getint uiterlijk, tussen de 25 en 30 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte jas of trui en had een capuchon op zijn hoofd.
Weet u meer of heeft u camerabeelden?
Misschien was u die bewuste vrijdagmiddag aan het winkelen en heeft u één of twee mannen gezien die voldoen aan het signalement. Of misschien woont u in de buurt van de winkel en heeft u camerabeelden die de politie kunnen helpen. Het kan ook zijn dat u informatie heeft over de verdachte(n). Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

2018427238 AC.