Doetinchem - Man aangehouden met gestolen waar in rugzak; eigenaren spullen gezocht

6 september 2016 13:37
Bron: Politie.nl

Maandagochtend 5 september heeft de politie in Doetinchem een 18-jarige jongeman zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van minstens drie auto-inbraken. Ook zijn er diverse goederen in zijn rugtas aangetroffen waar de politie op dit moment nog geen eigenaar bij heeft kunnen traceren, maar die wel waarschijnlijk ook van diefstal afkomstig zijn. Het gaat hierbij onder andere om meerdere merkzonnebrillen, een tablet en een headset.

De politie is nog bezig met het nalopen van recente aangiften uit de regio Doetinchem, maar het gebeurt ook weleens dat aangiften niet compleet blijken te zijn omdat iemand pas later ontdekt dat een bepaald goed ook gestolen is. De politie wil dus graag weten of er nog mensen uit de regio Doetinchem en/of Azewijn zijn die afgelopen weekend gedupeerd zijn door een diefstal uit hun auto of woning, maar nog géén aangifte gedaan hebben. Of misschien pas later ontdekten dat men meer mist dan eerst gedacht. Als dat zo is, dan hoort de politie het heel graag.

Aangifte doen kan heel eenvoudig via www.politie.nl. Wilt u telefonisch contact met de politie bel dan 0900-8844.
Man onder carport
De politie werd maandagochtend rond 07.20 uur gebeld over een man die aan de Kruizemuntveld onder een carport zat, maar er niet thuishoorde. De politie ging ter plaatse, noteerde om wie het ging, en stuurde hem weg.

Heel kort daarna kwamen er twee meldingen van auto-inbraak uit de buurt bij de politie binnen. Hierop is de man snel door de politie weer opgezocht in de buurt en is de tas die hij bij zich had gecontroleerd. Na contact met de melders van de auto-inbraken kon snel worden vastgesteld dat de man in ieder geval goederen gestolen uit één van die auto’s (een merkzonnebril) bij zich had.

 

Verder had de man een OV-chipkaart in zijn bezit, naar eigen zeggen gevonden op straat. Contact met de eigenaresse van de kaart leverde de informatie op dat de kaart afgelopen weekend in Azewijn uit haar auto gestolen was. Hierop is de 18-jarige aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Na zijn aanhouding is ook ontdekt dat een fototoestel die de man bij zich had uit een auto in Doetinchem gestolen was. Hiermee staat de teller op dit moment op drie zaken waar de man van verdacht wordt.

Alle spullen die de 18-jarige bij zich had zijn in beslag genomen voor nader onderzoek naar de herkomst.

 

2016437923 (en)