Doetinchem - Grote verkeerscontrole

4 november 2016 11:51
Bron: Politie.nl

De politie hield donderdagmiddag en -avond samen met partners als Belastingdienst, Rijksdienst voor het wegverkeer en de Voedsel en Warenautoriteit een grote verkeerscontrole. Tussen 14.30 en 22.00 uur werden weggebruikers in Doetinchem, maar ook op omliggende wegen als de N316, N317 en A18 gecontroleerd. Daarnaast was er aandacht voor voertuigen en personen in het kader van het donkere dagen offensief. Er werden 62 processen-verbaal uitgedeeld en drie personen aangehouden.

Oost-Nederland
Een parkeerterrein bij een sporthal aan de Liemersweg was voor de gelegenheid als controlelocatie ingericht. In totaal werden 95 voertuigen gecontroleerd. Speciaal toezicht was er ook op bromfietsers, 10 werden nader gecontroleerd. Er zijn 62 proces-verbalen uitgedeeld, 16 daarvan voor snelheidsovertredingen en 5 bromfietsen na een test op de rollenbank voor te hoge constructiesnelheid. De overige verbalen waren voor: niet handsfree bellen (9x), defecte of onjuiste verlichting (9x), rijden zonder gordel (7x), versleten band (7x), rijden zonder (geldig) rijbewijs (5x), niet kunnen tonen rijbewijs (2x), rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en niet zichtbare kentekenplaat.
Drie aanhoudingen
De politie heeft twee personen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet, na het aantreffen van ruim 900 gram hennep. Eén persoon werd aangehouden vanwege een nog openstaande boete. De Belastingdienst inde in totaal voor een bedrag van 60 duizend euro aan openstaande vorderingen. Op 19 voertuigen is beslag gelegd waarvan er 14 direct zijn afgevoerd.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit verrichtte een viertal controles waarbij één waarschuwing werd afgegeven vanwege hygiëne vleesvervoer.

Vanuit politie deden de teams Achterhoek West en Verkeer aan de controles mee.

2016542685 ^MJV