Doetinchem - Man aangehouden na mishandeling agenten

2 februari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Tijdens een controle op de Prins Mauritsstraat in Doetinchem gisteravond, zijn twee agenten gewond geraakt. Een 66 jarige-man uit Doetinchem is hierbij aangehouden voor het mishandelen van agenten.

Tijdens een controle bleek de man nog gesignaleerd te staan voor het invorderen van zijn rijbewijs. Ook stond er nog een geldboete open. Bij de invordering van zijn rijbewijs werd de bestuurder agressief en verwonde de agenten met een mes. De man is aangehouden voor het mishandelen van de agenten en meegenomen naar het bureau. Beide agenten zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.
Geweld tegen politieagenten, altijd een reactie!
Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie. Hoe?

Politiemedewerkers zijn duidelijk in wat wel en geen toelaatbaar gedrag is en spreken de agressieve persoon er direct op aan. Fysiek geweld wordt natuurlijk niet geaccepteerd, evenmin als bedreiging, mishandeling of belediging. Verdachten worden gelijk aangehouden.
De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld.
De politie doet altijd direct aangifte.
Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.
Schade wordt altijd verhaald op de dader.

https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html

2018049567 SP