Zoekactie naar mogelijke drenkelingen gestaakt

Foto: ANP

20 januari 2019 22:21
Bron: ANP

De hulpdiensten hebben zondagavond rond 22.30 uur de zoekactie naar mogelijk vermiste roeiers op de Nederrijn bij Wageningen gestaakt. Volgens de veiligheidsregio Gelderland-Midden is er geen reden om verder te zoeken. De hulpdiensten hebben geen opvarenden of de boot aangetroffen.

,,We hebben op verschillende plekken waar iets zou kunnen liggen gezocht met behulp van sonar en we hebben niets aangetroffen. We hebben geen reden om verder te zoeken naar iets wat er waarschijnlijk niet is'', liet een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Enkele omstanders sloegen zondag aan het eind van de middag alarm omdat zij ter hoogte van de jachthaven een roeiboot hadden zien omslaan. Volgens de woordvoerder ging het om een ,,serieuze melding''. Zondagavond speurde Rijkswaterstaat met een sonarboot en de hulpdiensten urenlang naar mogelijke drenkelingen. Duikers hebben ook enige tijd geholpen met zoeken maar die staakten hun actie eerder vanwege de kou.

De veiligheidsregio heeft overigens geen meldingen over vermisten gekregen. Ook mist de plaatselijke roeivereniging geen boot, aldus de woordvoerder.

Laatste update: 28 februari 2019 09:20