Harderwijk - Politie zoekt getuigen steekincident

12 september 2016 16:17
Bron: Politie.nl

In de nacht van zaterdag op zondag 11 september is een 18-jarige jongen uit Harderwijk zwaargewond geraakt toen een onbekende man hem plotseling met een mes stak. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in en is dringend op zoek naar getuigen.

Het steekincident vond tussen 02.40 en 02.55 uur plaats, in de buurt van het Wellenpad en Zeepad en de ingang naar het strandeiland. Het slachtoffer was tijdens het stappen niet lekker geworden en was even richting het water gelopen. Hier is hij aangesproken en voor zover bekend zonder aanleiding gestoken door een voor hem onbekende man.

Het slachtoffer is nog een klein stukje terug gelopen richting het centrum en aan de Bruggestraat in elkaar gezakt.

De politie heeft diverse omstanders en getuigen gehoord en stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Zo is er langs en in het water gezocht naar sporen, waarbij ook een speurhond ingezet is. Ook heeft de politiehelikopter luchtfoto’s van de omgeving gemaakt.

Het slachtoffer raakte ernstig gewond en moest direct geopereerd worden. Hij verblijft nog in het ziekenhuis.
Tips gezocht
De politie is dringend op zoek naar mensen die iets gezien hebben zaterdagnacht, of wellicht meer weten. Heeft u iets gezien van een schermutseling in de buurt van de ingang naar het strandeiland zaterdagnacht? Of heeft u gezien dat iemand zich verdacht gedroeg in de omgeving? Laat het de politie weten via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

2016448826