Hattem - Inbreker aangehouden dankzij alerte getuige

26 augustus 2016 14:23
Bron: Politie.nl

In de nacht van donderdag op vrijdag 26 augustus is in Hattem een inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden dankzij een alerte buurtbewoner die de politie belde. Een tweede verdachte wist helaas te ontkomen, de politie zet het onderzoek naar zijn identiteit voort.

De politie werd rond 04.20 uur gebeld door de buurtbewoner die zag dat er inbrekers in een huis aan de Hogenkamp in Hattem liepen. De getuige zag dat de inbrekers binnen kasten aan het doorzoeken waren en even later de woning verlieten, met een tas. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse. Agenten uit Zwolle waren er het eerst en zagen nog net dat twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden in de buurt in een auto wilden stappen. Bij het zien van de politie gingen de mannen er rennend vandoor. Voordat de agenten de achtervolging te voet in konden zetten waren de man al uit het zicht, waarna de wijk door de politie werd afgezet en doorzocht. Hierbij zijn ook politiehonden ingezet.

Mede dankzij een spoor opgepikt door een hond werd één van de verdachten gesignaleerd, achtervolgd en aangehouden. Bleek te gaan om een 20-jarige man zonder vast woonadres. Er is uitgebreid gezocht naar de tweede verdachte, maar deze is helaas niet aangetroffen. Het woninginbrakenteam zet het onderzoek naar de inbraak voort.

De auto waar de mannen in wilden stappen is in beslag genomen voor nader onderzoek. In de auto werden goederen aangetroffen afkomstig uit de woning waar ingebroken was. De bewoner was tijdens de inbraak niet thuis maar is inmiddels geïnformeerd.

 

2016420018 (en)

Gelderland Noord en Oost-Gelderland Hattem

  • e73191cd459bec944889eb40ffcd357d