Nijmegen - Maaltijdbezorger slachtoffer van straatroof; getuigen gezocht

30 augustus 2018 09:35
Bron: Politie.nl

De politie is op zoek naar getuigen die zondag 29 juli omstreeks 21.50 uur gezien hebben dat een 16-jarige maaltijdbezorger op de Génestetlaan beroofd is van zijn maaltijd en zijn fiets. Ook werd hij kort na de beroving mishandeld. Hij raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Die avond zou de jongen een bestelde maaltijd bezorgen ergens op de Génestetlaan in Nijmegen. Op het opgegeven adres werd niet open gedaan. De bezorger werd vervolgens door enkele knapen die zich in de buurt ophielden beroofd van de maaltijd en zijn fiets. Zij gingen er vervolgens vandoor.

Het signalement van de dader die er met zijn fiets vandoor ging:

Getinte huidskleur
Ronde zonnebril met paarse glazen
Korte dreadlocks
Blauw trainingspak van het merk Nike
16 á 17 jaar oud
1.80 lang

Een groepje jongeren dat zich op het voetbalveldje in de omgeving ophield werd door de maaltijdbezorger aangesproken, waarop één van hen agressief reageerde en het slachtoffer in het gezicht sloeg.

De dader had het volgende signalement:

Zwart kort haar
Grote ogen
Donkere huidskleur
Groen/blauw trainingspak van het merk Nike
Ongeveer 1.60 lang

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de beroving en de mishandeling. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

2018341608 (fdv)