Nijmegen - Politie zoekt getuigen van poging woningoverval Planetenstraat

6 februari 2019 16:32
Bron: Politie.nl

Op dinsdagavond 5 februari probeerden twee mannen met geweld binnen te dringen in een woning aan de Planetenstraat te Nijmegen. De bewoner heeft door flink verzet de mannen kunnen tegenhouden. De politie zoekt getuigen.

Rond de klok van 21.45 uur op die avond werd er beneden bij de centrale toegangsdeur aangebeld. Bleek dat er twee mannen stonden die zich voor deden als pakketbezorgers. Ze moesten bij de buren zijn. Het 79-jarige slachtoffer deed open en zag de twee mannen met een pakket naar boven komen.

Daar werd al snel duidelijk dat de twee andere plannen hadden. Er ontstond een schermutseling, het slachtoffer kreeg een klap en er ontstond veel tumult. De daders maakten zich in die paniek overhaast uit de voeten. De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van dit ernstige misdrijf. Het slachtoffer is flink geschrokken maar maakt het verder goed.
Getuigenoproep
Van de daders is het volgende bekend:

Via de intercom werd in het Nederlands gesproken.
Dader 1: Ongeveer 18 a 20 jaar oud, een normaal postuur en was ongeveer 175 cm lang. Hij droeg volledig zwarte kleding. Hij droeg een bivakmuts en had handschoenen aan.
Dader 2: Eveneens helemaal in het zwart gekleed, een normaal postuur en was ongeveer 175 cm lang. Ook hij droeg een bivakmuts en handschoenen.

Er is van deze daders niet goed bekend in welke richting te zijn weggegaan of dat ze gebruik hebben gemaakt van een voertuig. Weet u meer van de daders, eventuele voertuigen of looprichting?

Bel dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of vul het online tip-formulier in.
Meldt u liever anoniem? Belt u dan met M op telefoonnummer 0800-7000.

 

2019055023 RV