Man aangehouden voor mishandeling en beroving in Nijmegen

22 juni 2019 12:42
Bron: Politie.nl

De politie in Nijmegen heeft een 30-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van mishandeling en (poging) beroving. De politie onderzoekt zijn mogelijke betrokkenheid bij 4 (pogingen) berovingen. De man is ingesloten.

Agenten kregen, in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 juni, rond 2.20 uur de melding dat een man en een vrouw op de Sint Annastraat in Nijmegen waren mishandeld en beroofd. Het mannelijke slachtoffer, een 24-jarige man uit Arnhem, werd door de man meerdere keren geslagen, bij hem werd geen buit gemaakt. De 23-jarige vrouw afkomstig uit Nijmegen werd beroofd van haar tas. Na de beroving ging de man er vandoor.

Diverse politie-eenheden gingen direct op zoek naar de man. Tijdens de zoekactie werden agenten geattendeerd op nog een beroving op de Sint Annastraat die kort voor de andere beroving zou hebben plaatsgevonden. Hierbij werd hetzelfde signalement gegeven. Tijdens deze poging beroving werd een 19-jarige man uit Nijmegen van zijn fiets getrapt en mishandeld. De man raakte hierbij gewond. Hier werd geen buit gemaakt.

Speurhond
Op basis van het signalement zag een agent de verdachte na enige tijd lopen op de Sint Annastraat. Bij het zien van de agenten ging de man er vandoor. Hierop volgde een achtervolging te voet. Op het Javaplein verloor de agent de man uit het oog. Het vermoeden was dat hij zich in de struiken verborgen hield. Hierop werd de omgeving dicht gezet. Met behulp van een speurhond werd de verdachte in de struiken aangetroffen. Aangezien hij niet meewerkte werd hij door de hond gebeten. De man kon worden aangehouden en na behandeling van zijn wond worden ingesloten.

Nog een beroving
De politie vermoedt dat de man mogelijk ook verantwoordelijk is voor een beroving vrijdag 21 juni rond 16.40 uur op het Stadionplein. Hier werd een 64-jarige vrouw uit Nijmegen beroofd terwijl zij met haar kleinkind achterop aan het fietsen was. Door de beroving kwam zij met haar fiets ten val. De vrouw raakte gewond door de beroving. Het kleinkind bleef ongedeerd.

De politie doet verder onderzoek.

 

2019273774 / 2019273778 / 2019273767/ 2019272956/2019272956