Politie zoekt getuigen na autobrand in Nijmegen

10 september 2019 13:42
Bron: Politie.nl

We zijn op zoek naar getuigen van een autobrand in Nijmegen. Afgelopen nacht (10 september) werd er in de wijk Tolhuis rond half drie een auto in brand gestoken. Drie andere auto’s raakten daarbij beschadigd.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de auto afgelopen augustus in de omgeving van Nijmegen gestolen is. Daarom houden we er rekening mee dat de auto gebruikt is bij het plegen van een strafbaar feit. De afgelopen maanden waren er meer brandstichtingen waarbij bleek dat een gestolen auto gebruikt was bij bijvoorbeeld een inbraak.

Geen sterk patroon

In augustus werd voor het eerst dit jaar een verdachte voor een autobrand aangehouden. Daarbij hebben we nog eens laten weten dat we in de ruim veertig autobranden van dit jaar niet een heel sterk patroon zien. Bij verschillende branden vermoeden we een achterliggend conflict in de relationele sfeer. En natuurlijk zijn er de branden waarbij criminelen bijvoorbeeld hun sporen willen uitwissen.

Heeft u iets opvallends gezien?

We zoeken van de autobrand van afgelopen nacht getuigen. Alles wijst erop dat de brand is aangestoken. Wie heeft er iets opvallends gezien in de wijk Tolhuis dat hiermee te maken kan hebben? Of misschien zijn er mensen in de wijk die camerabeelden hebben waarop tussen 02.00 en 03.00 uur iets opvallends te zien is. Ook kleine details kunnen ons helpen om de daders op te sporen! Bel 0900-8844 met tips. Je kunt natuurlijk ook anoniem bellen, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

2019403047 SK