Twee verdachten aangehouden voor zakkenrollerij in Nijmegen

5 oktober 2019 13:59
Bron: Politie.nl

Vrijdagnacht waren er meerdere meldingen in het centrum van zakkenrollerij of een poging daartoe. Daarbij werden mobiele telefoons weggenomen. Naar aanleiding van een melding rond 04.15 uur, waarbij de meldster kon aangeven dat haar telefoon uit peilde in het Kronenburgerpark, gingen bikers van politie daar poolshoogte nemen. Het leidde tot de aanhouding van twee verdachten en terugvinden van in totaal 6 mobiele telefoons. Het onderzoek is nog gaande.

Toen de agenten twee jongemannen benaderden die zich op het moment van de melding als enigen in het park ophielden, herkenden zij hen meteen vanuit eerdere contacten die nacht. De agenten hadden het tweetal al aangesproken en personalia genoteerd omdat zij zich verdacht gedroegen in een café. De bikers sommeerden hen te blijven staan, maar één van hen maakte zich direct uit de voeten. Na een korte achtervolging werd hij achterhaald en bleek een telefoon bij zich te hebben die niet van hem was. Daarop is de 16-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor zakkenrollerij. De andere jongeman, van 15 jaar afkomstig uit de gemeente Westerwolde, werd aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Langs de vluchtroute in het park vond de politie nog meer mobieltjes waaronder die van de meldster. Deze zijn, net als enkele andere goederen die bij verdachten werden aangetroffen, veilig gesteld voor het onderzoek.

Ook gedupeerd vrijdagnacht? Maak melding.

Beide verdachten zijn ingesloten en worden verhoord. Inmiddels heeft de politie drie mobiele telefoons kunnen koppelen aan een melding, van drie andere heeft zich echter nog geen eigenaar gemeld. Hierbij dan ook de oproep aan slachtoffers van zakkenrollerij afgelopen nacht om contact op te nemen met de recherche in Nijmegen via 0900-8844 voor het doen van aangifte.

2019443165 ^MJV